Avlastningsbord


Hur ska man på ett enkelt och smidigt sätt bli av med alla småsaker som ligger och dräller, och gör att hemmet känns rörigt även när det är nystädat? Bra förvaring, med stor tillgänglighet, och som också är snygg, är väl önskesvaret för de flesta. Behovet kan förstås se olika ut i olika hem, men ett avlastningsbord kan för det mesta vara en perfekt lösning på just detta problem.

Får du inte plats med chips och godis till kvällens mysstund, för att bordet är fullt av spel, fjärrkontroller och andra prylar, kan ett snyggt avlastningsbord ge ditt vardagsrum ett lyft. Du får snabbt och enkelt ordning på röran, och soffbordet är ledigt för allt som behövs för en mysig familjekväll framför TVn.

 

Hallen brukar vara den mest kaotiska platsen i hela huset, när familjens alla medlemmar inte riktigt vet var man ska göra av vantar, nycklar, mobiler och annat smått och gott som man bär med sig.

Ett avlastningsbord är den perfekta möbeln för hallen, eftersom bordet är av mindre modell, som ställs längs väggen, och därför inte tar någon större plats. Hallen är ofta trång, men ett avlastningsbord får de flesta plats med. Välj då gärna en modell med gott om lådor, korgar och/eller hyllor, så att ni enkelt kan få undan småsakerna, och också har dem lätt tillgängliga när de behövs.

Hallen, och därmed hela hemmet, får ett lyft när det skapas ordning, och samtidigt får du också möjlighet att skapa en extra mysig och välkomnande atmosfär genom att placera några vackra saker på bordet. Välkomna både familj och gäster med några ljus, en lykta och kanske en blomma. Svårare än så behöver det inte vara att helt förändra stämningen i hallen. Många anser att hallen är ett av hemmets viktigaste rum, eftersom det är här man kommer in och får ett första intryck av huset och de som bor där. Därför kan en så enkel sak som att skaffa ett avlastningsbord få en så avgörande betydelse för hela hemmet.

 

Det finns många olika varianter av avlastningsbord, och det är därför inte svårt att hitta ett lämpligt bord oavsett vilket du rum du tänkt ställa det i. Det spelar heller ingen roll vilken inredningsstil ditt hem har. Det finns avlastningsbord i alla tänkbara stilar, allt från supermodernt, elegant och stilrent till romantiskt, rokoko eller lantligt. Du kan, med andra ord, hitta det perfekta avlastningsbordet både för herrgården och torpet, och för vardagsrummet eller köket. I köket kan ett sådant bord vara ett bra alternativ om du drömmer om en köksö, men inte har plats för en sådan. Ett avlastningsbord med lådor under bordsskivan, och hyllor för köksredskap kan bli den perfekta köksön för det mindre köket. Eller i sommarstugan, på grillplatsen eller där du behöver lite extra plats för matlagning och häng med familj och goda vänner. På uteplatsen, vid grillen, ger avlastningsbordet möjlighet till permanent förvaring av matlagningsredskapen, och blir en tillfällig avställningsyta för mat och dryck. Det perfekta uteköket, helt enkelt.