Skoskåp


Hur ska man någon gång få ordning i röran i hallen, med skor, stövlar, vantar och sockor som nästan tycks föröka sig på hallgolvet? Det spelar ingen roll hur mycket man plockar och städar, när det ändå inte finns någon bra förvaring för alla dessa prylar.

Men, det finns faktiskt bra förvaring. Förvaring som är praktisk, lättanvänd och dessutom snygg. Ett skoskåp borde finnas i alla hem, om inte annat så för att få bort den irritation som skohögarna skapar. Att det är just skor som är det stora irritationsmomentet i våra hallar råder det inget tvivel om. Det behöver inte vara en särskilt stor familj för att antalet skopar ska bli stort. Och med röran de skapar kan det till och med vara svårt att hitta sitt par. Precis som strumpor lätt förlorar sin make i tvätten, har skorna svårt att hitta sin partner i hallen. Ett bra skoskåp skapar ordning i röran, och gör det lättare att hitta det du vill ha. Naturligtvis kan du också förvara annat än bara skor i skåpet, och du kommer att förvånas över hur mycket golvyta som frigörs.

Ett skoskåp skapar inte bara reda i röran, utan kan också bli en tillgång för hallen även av andra skäl. Ett skoskåp behöver inte vara en trist möbel, som bara gömmer undan familjens skor och stövlar. Utbudet av skoskåp är stort, och du finner dem i en rad olika modeller och utföranden. Oavsett vilken inredningsstil du gillar, och hur ditt hem ser ut, kan du hitta ett skoskåp som förhöjer miljön. De flesta skoskåp är anpassade efter vanliga standardhallar, som ofta är relativt trånga. Därför byggs skåpen oftast mer på höjden än på djupet, och placerad vid en vägg tar det minimalt med plats. Och med den golvyta som frigörs när alla skor och stövlar försvinner kommer att göra att hallen känns betydligt rymligare, trots att en helt ny möbel flyttat in.

Skoskåpen har olika utformningar, och också olika förvaringssätt. Hyllor eller lådor, det är bara att välja. Har du många olika typer av skor som ska förvaras, kan det vara bra att tänka på att välja ett skoskåp med förvaring för både lågskor, pumps och kängor, till exempel. Skor drar oftast med sig både grus och smuts, och det är bra att tänka på att skåpet ska vara lätt att göra rent. De olika varianterna av skoskåp fungerar på lite olika sätt, och vilket som är mest praktiskt och lättanvänt går inte att säga rent generellt. Du får fundera på vilken funktion du önskar, och vilken variant du tycker är mest lättskött. Skåpet ska förstås motsvara just dina önskemål, både vad det gäller funktion och estetik.

Praktiskt är naturligtvis bra, men eftersom skåpet står där du ser det varje dag, är det också viktigt att du tycker om det och att det passar in i inredningen för övrigt. Och du kommer inte att få några problem med att hitta ett lämpligt skoskåp, eftersom utbudet är både stort och brett. Det finns skåp som smälter in i alla tänkbara miljöer, från det romantiska eller lantliga, till det industriella eller stilrena.